Først, takk for en flott 17.mai feiring! Til tross trauste omstendigheter, kort forberedelsestid, og svært varierende vær ble det en annerledes og fin dag i år. 

Smauene var nydelig pyntet, og satte en fin ramme rundt sang, glede og et minneverdig tog. Det gikk med mange is, mange dansesteg, mange trappetrinn, og hele 2205 kirsebærstener i en krukke. Neste år er vi forhåpentligvis tilbake med taler, kafé og kanonball – men vi håper mange har kost seg også i år! 

Vi maler Selegrend 

Etter endt anbudsrunde har vi engasjert malermester Jan O. Larsen til å male Hesthaugen Selegrend Borettslag. Arbeidet begynner nå med hus nummer 1-5, og vil fortsette hus for hus gjennom sommeren. Alle fasader av tre vil bli malt, inkludert vinduer, listverk, utsiden på inngangspartier og utsiden på terrasser. Fasader av mur vil ikke bli malt i denne omgang. 

Samtidig mens stillaset er oppe vil Hindenes, Unneland & Juvik AS utføre nødvendig arbeid for å reparere eventuelle skader på bekledning, takrenner og lignende. Det er viktig at alle gjør så godt de kan for å tilrettelegge for at arbeidet skal gå smidig og for at dine eiendeler ikke blir ødelagt. 

Gjenstander på vegger må tas ned eller dekkes godt til, inkludert navneskilt, postkasser, markiser og lignende, ellers risikerer det å bli overmalt. Terrasser og områder rundt vegger som skal males må være ryddet for blant annet hagemøbler, griller og lignende for å gjøre arbeidet lettere og ikke risikere malingssøl på eiendeler. 

Trær, blomster og busker inntil fasader som man ønsker å beholde må fjernes eller flyttet så godt det lar seg gjøre, ellers fjerner vi det når arbeidet går i gang. Det er også ønskelig at de som har vannkraner på utsiden av boligen sin å gjøre disse tilgjengelig for de som maler. 

Under malingsprosjektet vil vaktmester Rune Molland være i borettslaget én ekstra dag i uken for å følge opp arbeidet. Spørsmål, kommentarer og ønsker til arbeidet som skal utføres kan tas med han, eller på mail til drift@selegrend.no  

Arbeidet har nå begynt rundt hus nummer 1, og vil fortsette videre hus for hus i tiden fremover. Det er forventet at vi vil bli ferdig til og med hus nummer 31 i år, og resten blir malt neste år. Under optimale forhold kan derimot også flere hus bli malt i år.