17.Mai i år vil bli annerledes. Men et borettslag som Selegrend, som er tuftet på dugnad og godt naboskap, må selvfølgelig gjøre sin del for å skape en minneverdig feiring av nasjonaldagen også i år.

Vi beklager at denne informasjonen kommer tett på den store dagen, da vi har måtte vente på offisielle råd fra myndighetene før vi kunne meisle ut en plan for årets nasjonaldag. 

Vi kan åpenbart ikke ha store tette forsamlinger i år. Tradisjonelle innslag hvor mennesker ofte står tett, som taler, kanonballkamp og felles feiring i og rundt Løen, vil derfor utgå. Det vi derimot ønsker er å ta i bruk hele Selegrend for å skape en spredt, men samtidig hyggelig, feiring. 

Skap noe hyggelig i smauene – Vandrepokal til beste smau 

Vi vil oppfordre alle smauene til å pynte og gjøre det fint hos seg, og legge opp til hyggelige opplevelser for besøkende naboer. Blomster, flagg, små konserter, plakater, mennesker i gøyale kostymer, – rett og slett skape minneverdige rom som vi kan besøke i vår egen tid utover dagen. 

Det hadde også vært kjempefint om det ble laget små leker eller konkurranser i smauene som barna kan kose seg med. Gode ideer kan være trappeløp, hinderløyper, rebusløyper, og lignende. Husk at det må gjøres på en måte hvor barna ikke deler utstyr eller tar på overflater uten at dette blir rengjort underveis. 

For å pirre kreativiteten og konkurranseinstinktet vil vi ha en uformell kåring av det smauet som har fått til den beste og mest helhetlige opplevelsen, så her er det bare å slå seg løs. Vinnersmauet vil få vandrepokal og retten til å skryte uhemmet av seg selv de neste 364 dagene. 

Borettslaget dekker eventuelle utlegg smauene måtte ha med dette, innenfor rimelighetens grenser. Snakk med soneleder for ditt smau, og se hvordan du kan bidra – liste over sonelederne fins på "Styret og andre verv"-siden.

17.mai tog og allsang 

Det vil bli tog også i år, om enn et lengre og mer spredt tog enn vi er vant med. Klokken 11 går vi den vanlige ruten, og sprer lyd og glede til naboer og kjente. Her er det viktig å huske god avstand til de rundt deg. 

Når vi kommer tilbake til Selegrend vil toget stoppe ved Løen i stedet for Festplassen, hvor vi kan spre oss så godt som det lar seg gjøre rundt og på lekeplassen og fotballbanen, så vi sammen kan synge nasjonalsangen og Selegrendsangen. De som kan oppfordres til å stemme i fra omliggende terrasser og hager. 

Snacks og is 

Borettslaget vil stille med flere bord rundt om i borettslaget med litt snacks og selvfølgelig masse is – fordi som vi alle vet er det ikke en ekte 17. Mai om man ikke spiser minst 3 is. Disse bordene vil være ubemannet, hvor de som vil kan forsyne seg. Det vil ikke bli servert kaffe, te, hot dog og lignende ved disse bordene – dette må hver enkelt ha med selv. 

#Selegrend – del dagen 

Vi oppfordrer også alle som vil til å aktivt bruke hashtag #Selegrend ved delinger i sosiale medier denne dagen. Husk at dette kan være et vindu ut i borettslaget og inn i smauene for de som av forskjellige grunner ikke får vært der selv. 

Vi vil forsøke å samle bidragene som kommer inn her på www.selegrend.no, så også de som ikke har Instagram eller Facebook kan være med. 

VI vil ønske alle en GOD, trygg og festlig 17.mai