17. MAI I SELEGREND

Det nærmer seg nasjonaldag, men verden står enda på hodet. Når skolene og sentrum ikke leverer tradisjonell 17.mai i år heller blir det opp til oss i byens vakreste borettslag å stå for festen.

Vi kan åpenbart ikke ha store tette forsamlinger, så tradisjonelle innslag som kanonballkamp, samling på Festplassen og felles aktiviteter i og rundt Løen vil derfor utgå. Vi må altså dessverre vente enda et år før vi kan beskylde Rune Mentzoni for å jukse i kanonball igjen.

Men gjeldende smittevernregler åpner for å ha litt mer lee-rom i år enn i fjor, så med litt vilje og innsats kan vi få til en skikkelig kjekk 17.mai også i år!

17.MAI TOG OG ALLSANG

Det vil bli tog også i år, om enn et lengre og mer spredt tog enn vi er vant med. Klokken 11 går vi den vanlige ruten, og sprer lyd og glede til naboer og kjente. Her er det viktig å huske god avstand til de rundt deg.

Når vi kommer tilbake til Selegrend vil toget stoppe ved Løen i stedet for Festplassen, hvor vi kan spre oss så godt som det lar seg gjøre rundt Løen, så vi sammen kan synge Nasjonalsangen, «Nystemten» og Selegrendsangen. De som kan, oppfordres til å stemme i fra omliggende terrasser og hager.

SKAP NOE HYGGELIG I SMAUENE – KJEMP OM TITTELEN «ÅRETS FESTSMAU»

Vi vil oppfordre alle smauene til å pynte og gjøre det fint hos seg, og legge opp til hyggelige opplevelser for besøkende naboer. Blomster, flagg, små konserter, plakater, mennesker i gøyale kostymer – rett og slett skape minneverdige rom som vi kan besøke i vår egen tid utover dagen.

Det hadde også vært kjempefint om det ble laget små leker eller konkurranser i smauene som barna kan kose seg med. Gode ideer kan være trappeløp, hinderløyper, rebusløyper, og lignende. Husk at det må gjøres på en måte hvor barna ikke deler utstyr eller tar på overflater uten at dette blir rengjort underveis.

Bruk gjerne Selegrends Facebook-gruppe til å markedsføre aktiviteter og hendelser.

Vi vil forsøke å skape litt gøy og lek for barna på fotballbanen om mulig. Selegrend Park vil også gjenoppstå i all sin dino-prakt på lekeplassen, hvor vi lover at minst halvparten av barna ikke vil ende som dinosaurmat underveis i løypen!

For å pirre kreativiteten og konkurranse-instinktet vil smauene også i år kjempe om den høythengende tittelen Årets Festsmau, med medfølgende plakett hengende hos seg i et helt år.

Snakk med soneleder for ditt smau, og se hvordan du kan bidra – liste over sonelederne fins på selegrend.no.

SNACKS OG IS

Vi vil stille med esker med både snacks og is ved Løen, og oppfordrer smauene til å ta med seg plenty for å dele ut ved egne samlingsplasser. Vi stiller også gjerne med pølser og lignende om enkelte smau ønsker å tenne i griller eller bålpanner – gi en lyd til styret om vi skal kjøpe inn noe spesielt.

 

Foreløpig program

11:00 Toget starter ved fotballbanen og går langs promenaden i retning Nordigrenda.

11:30 Toget ankommer Løen, og vi sprer oss ut for å synge Nasjonalsangen, Nystemten og Selegrendsangen

12:00 Diverse aktiviteter i smauene.

Erfaringer fra i fjor tilsier at ting roer seg og folk trekker hjemover i 14-15-tiden – hold gjerne aktiviteter åpne frem til da om mulig, så alle får «sett» alt.

Følg med på Selegrends Facebook-gruppe og Selegrend.no for oppdatert program når dagen nærmer seg